Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2022 00:00

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ LIFELINE HELLAS ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΤΤΙΚΟΝ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός LIFELINE HELLAS, η Marathon Team Greece by Maria Polyzou, η πρωταθλήτρια και Πρέσβης του Lifeline Hellas Μαρία Πολύζου και το Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας συνδιοργάνωσαν τον 1ο αγώνα δρόμου με την επωνυμία LIFELINE RUΝ, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18.00 στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ με σκοπό την ενίσχυση του Π. Γ. Νοσοκομείου «Αττικόν» με σκοπό την προσφορά θερμοκοιτίδων και την στήριξη των παιδιών της Ουκρανίας.

Ο φιλανθρωπικός αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με την παρουσία των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και Πριγκίπισσας Αικατερίνης και ήταν αφιερωμένος στα 60 χρόνια από τον θάνατο του Γεώργιου Παπανικολάου, του ανθρώπου που ανακάλυψε το τεστ ΠΑΠ και αφορά την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου που έσωσε χιλιάδες γυναίκες.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κύριος Λευτέρης Αυγενάκης καλωσόρισε την διοργάνωση και μίλησε για τον σκοπό της. Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη αναφέρθηκε στον σκοπό του φιλανθρωπικού αγώνα και στην σημασία της προσφοράς.

Ο Πρόεδρος του Lifeline Hellas Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, την Μαρία Πολύζου, τον κύριο Κων/νο Χαλιορή και το ΟΑΚΑ, τον χρυσό χορηγό της εκδήλωσης τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Biro, όλους τους υποστηρικτές, τους εθελοντές, τους δρομείς και τους περιπατητές. Η Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews, Επίτιμη Αντιπρόεδρος του Lifeline Hellas, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τους φίλους του Lifeline και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο Ουκρανός Πρέσβης Sergii Shutenko ευχαρίστησε το κοινό που με την συμμετοχή του στήριξε τα παιδιά της Ουκρανίας.

Πρώτος στην διαδρομή των 5 χιλιομέτρων έφτασε ο Αλέξανδρος Καρυκάς με χρόνο 00:13:49 , δεύτερος ο Βασίλης Τιμπλαλέξης με χρόνο 00:14:01 και τρίτος ο Γιώργος Δρυμούζης με χρόνο 00:14:10.

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε την κορδέλα τερματισμού η Κατερίνα Σάπαρη με χρόνο 00:16:24 , δεύτερη η Ελισάβετ Δήμου με χρόνο 00:16:41 και τρίτη η Στέλλα Τσέγκου με χρόνο 00:16:49.

Εκτός από τις απονομές των νικητών τιμητικά βραβεία έλαβαν Η Βασιλική Μπουραζανίδη και ο Λαγός Γαρυφάλλου από το Άσυλο Ανιάτων που πάντα το Lifeline Hellas στηρίζει καθώς και οι σπουδαίοι αθλητές: Αντιγόνη Ντρισπριώτη, Θανάσης Γκαβέλας, Γιώργος Καραγκούνης και Αναστασία Μαρινάκου για την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Κλεοπάτρα Φυντανίδου και Σάκης Τσιτομενέας έδωσαν τον ρυθμό του αγώνα.

Το Lifeline Hellas έχει προσφέρει πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ ιατρικό εξοπλισμό στα κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια. Μόλις ολοκλήρωσε στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» την επέκταση της πτέρυγας της μονάδας νεογνών προσθέτοντας έξι θέσεις και τον εξοπλισμό της, την δωρεά επτά θερμοκοιτίδων και οκτώ μόνιτορ έτσι ώστε να μην μετακινούνται τα πρόωρα νεογνά όταν δεν υπάρχει θέση γεγονός πολύ σημαντικό για την ασφάλεια τους. Επίσης, παραδόθηκαν τρεις θερμοκοιτίδες στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Χορηγοί του αγώνα ήταν οι εταιρείες: BIRO, Βίκος, Health Spot, Planet Fruits, Bananas Manolito, ΓΙΩΤΗΣ, Αγγελική Αγγελίδη, Key Books, Ζήσε Αθλητικά, FOTO τρέχουμε, Margariti Dental Clinic, DNA centers, FutureBox, FlyWhoop Greece, Filoterra, Cosmos Plants, Gentle Carousel Miniature Therapy Horses, Γυμναστήρια Σ.Ι.Γ.Α., Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το www.infokids.gr