Κυριακή, 10 Μάιος 2015 00:00

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΒΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ

Με την παρουσία του ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου της Σερβίας η σύζυγός του, ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας τιμήθηκε για το φιλανθρωπικό της έργο με την χρυσή πλακέτα από την Δρ. Φανή Ρουμελιώτη Μαργαρίτη, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Διατηρήσεως της Παραδοσιακής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και τον κύριο Χρήστο Τεντόμα, Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίαςστο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων την Κυριακή 10 Μαΐου 2015. 
Την τιμητική πλακέτα προσέφερε στην Πριγκίπισσα Αικατερίνη ο πρώην Υπουργός κύριος Γιάννης Βρούτσης, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κύριο Χρήστο Τεντόμα. Η Δρ. Φανή Ρουμελιώτη Μαργαρίτη, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διατηρήσεως της Παραδοσιακής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς μίλησε για το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο της Πριγκίπισσας Αικατερίνης και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους. Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική αυτή βράβευση και τόνισε την σημασία της ανθρώπινης αλληλεγγύης στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος συνεχάρη την εκδήλωση αυτή και ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή απονομή. 
Στην εκδήλωση με θέμα «Τα Νεοκλασικά Αρχοντικά της Παλαιάς Αθήνας» βραβεύτηκαν επίσης ο διακεκριμένος Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκός στην έδρα της τέχνης κύριος Χρύσανθος Χρήστου στον οποίο την τιμητική πλακέτα παρέδωσε η κα Σίσσυ Παυλοπούλου, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς επίσης και ο διακεκριμένος οφθαλμίατρος Δρ. Θεόδωρος Φιλιππόπουλος για την σπουδαία προσφορά τους στην κοινωνία, στην επιστήμη και τις τέχνες. Την εκδήλωση παρουσίασε η κυρία Ρίτα Νάστου και παρών ήταν ο σύζυγος της Ναύαρχος Ηλίας Νάστος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κύριος David Andrews, γιος της Πριγκίπισσας Αικατερίνης, με την σύζυγο του Δρ. Άντζι Μαργαρίτη Andrews Αντιπρόεδρος και κόρη της Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Διατηρήσεως της Παραδοσιακής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Δρ. Φανή Ρουμελιώτη Μαργαρίτη, και το γιο τους Αλέξανδρο, η αδελφή της Πριγκιπίσσης, κυρία Μπέττυ Ρουμελιώτη, η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας και κουμπάροι του David και της Δρ. Άντζι Μαργαρίτη Andrews καθώς και νονοί του γιου τους Αλέξανδρου, η κυρία Ρόδη Κράτσα, πρώην Ευρωβουλευτής και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Καραμανλή και πολλοί άλλοι.
Στην αίθουσα Καβάφη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων θα εκτεθούν επιλεγμένα έργα από την βραβευμένη συλλογή της ζωγράφου και Προέδρου Δρ. Φανή Ρουμελιώτη Μαργαρίτη, τα οποία δημιούργησε εμπνευσμένη από τα Αθηναϊκά Νεοκλασικά με τίτλο «Ένας κόσμος που φεύγει, τα Αρχοντικά της Αθήνας έως τις 30 Μαΐου.