Πέμπτη, 19 Δεκέμβριος 2013 16:58

Πανσέληνος στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Lifeline Hellas

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 – Υπό το φως της Πανσελήνου ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas διοργάνωσε φιλανθρωπικό κοκτέιλ υπό την αιγίδα και την παρουσία των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας στο κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου με σκοπό την στήριξη των παιδιών που έχουν την ανάγκη μας.

Τους παρευρισκομένους μάγεψε με την υπέροχη φωνή της η σοπράνο ΄Ελενα Κελεσίδη και ο μαέστρος John Απέητος που την συνόδευσε στο πιάνο. Επίσης, έγινε περιήγηση στην έκθεση «Μεσαιωνική τέχνη στην Σερβία» από την επιμελήτρια της εκθέσεως κα Ειρήνη Θεοχαροπούλου που έλαβε παράταση έως τον Σεπτέμβρη λόγω της επιτυχίας της κατά την παραμονή της στην χώρα μας.

Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στην έκθεση της σέρβικης μεσαιωνικής τέχνης καθώς και στην αγάπη του για την Ελλάδα. Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη στην ομιλία της τόνισε  την αξία της προσφοράς  και της αγάπης τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. O Πρόεδρος Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας καλωσόρισε τον κόσμο και μίλησε για το έργο του οργανισμού ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Α.Ε. κύριος Dragan Zupanjevac.

Παρευρέθησαν ο Πρέσβης της Σερβίας Α.Ε. Dragan Zupanjevac με την σύζυγο του, η αδελφή της Πριγκιπίσσης κα Μπέττυ Ρουμελιώτη, η Διευθύντρια του Μουσείου κα Αναστασία Λαζαρίδη, η Πρόεδρος κα ΄Αννα Ψαρούδα Μπενάκη με τον σύζυγο της. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν η κα Ειρήνη Βασιλοπούλου, κος και κυρία Πέτρου Μαχά, η Δρ. Χρυσάνθη Ρουτζούνη Κωνσταντακάτου, η κα Εύη Περιστέρη, ο κος Θανάσης Κυράτσους, ο Δρ. και η κα Γιαβρόγλου, η Δρ. Ευδοκία Αναγνώστου, η Δρ. Λυδία Μουζάκα, ο κος Γιώργος Ντάβλας, ο κος και η κα Νίκου Βερνίκου, ο curator του Metropolitan Museum για την ελληνική και ρωμαϊκή τέχνη κος Carlos Picon, ο κος Χάρης Τσιμόγιαννης, ο κος Ανδρέας Ποταμιάνος, ο κος και η κα Νίκου Βερνίκου και πολλοί άλλοι. Επίσης, παρευρέθησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Lifeline Hellas η Δρ. Άλκηστις Πρίνου Μπουκουβάλα, η κα ΄Ερση Αγιοστρατίτη Σκουτεροπούλου, η κα Νάσια Παπαμανώλη, η Δρ. Έφη Αδαμοπούλου, και η κα Μαρία Κοντού.

Χορηγοί της βραδιάς ήταν η εταιρεία Kayak που προσέφερε τα παγωτά, η εταιρεία «Όνειρα Διονύσου» που προσέφερε τα κρασιά, η Coca Cola 3Ε και η εταιρεία Sounds good που προσέφερε το ηχητικό σύστημα.

Πληροφορίες: 210 9828002, 6943 902264 Κα Ζαχαράκη