Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2013 14:24

Χριστουγεννιάτικη Επίσκεψη της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας στα Ορφανοτροφεία

Αθήνα 9 Δεκεμβρίου 2013 - Η ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνη της Σερβίας μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline Hellas του οποίου είναι πάτρον επισκέφτηκαν τα ορφανοτροφεία «Αγία Άννα» και «Χριστοδούλειο».

Η Πριγκίπισσα με τα μέλη του Δ.Σ. Δρ. Άλκηστις Πρίνου Μπουκουβάλα, η κα Έρση Αγιοστρατίτη Σκουτεροπούλου, κα Νάσια Παπαμανώλη και κο Γιάννη Σαχίνη μοίρασαν δώρα στα παιδιά που προσέφερε η εταιρεία Dionic, Χριστουγεννιάτικα γλυκά δωρεά των εταιρειών KAYAK και Le Chocolat καθώς και αθλητικά παπούτσια δωρεά της εταιρείας Puma.

Επίσης, παρευρέθησαν ο ΑΕ Πρέσβης της Ελβετίας κος Lorenzo Amberg με την σύζυγο του Christiane οι οποίοι παραχώρησαν την κατοικία τους ώστε να πραγματοποιηθεί ένα φιλανθρωπικό δείπνο για την ενίσχυση του «Χριστοδούλειο» ορφανοτροφείου.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν την Πριγκίπισσα Αικατερίνη και τους παρευρισκομένους με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Επίσης, η Πριγκίπισσα Αικατερίνη επισκέφτηκε το ορφανοτροφείο «Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη για το οποίο η κόρη της κα Alison Andrews διοργάνωσε φιλανθρωπική εκδήλωση με την χορηγία της οικογένειας Χανδρή στο ξενοδοχείο The Met. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή η κυρία Έλενα Αμβροσιάδου προσέφερε σημαντική δωρεά για την ενίσχυση του ορφανοτροφείου.

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη που τα τελευταία τέσσερα χρόνια μέσω του Lifeline Hellas και του Lifeline Uk ενισχύει νοσοκομεία παίδων και ιδρύματα στην Ελλάδα προσέφερε στο ορφανοτροφείο «Αγία Άννα» ένα επαγγελματικό πλυντήριο, ένα επαγγελματικό στεγνωτήριο, μία κουζίνα και πετρέλαιο θέρμανσης. Επίσης, προσέφερε στην ανανεωμένη πτέρυγα του Χριστοδούλειου ιδρύματος τον ηλεκτρολογικό πίνακα, την τραπεζαρία και την τηλεόραση.

Πληροφορίες: 210 9828002, 6943 902264